2023

Tento bikepark jsme nenavštívili poprvé a tak jsme již byli připraveni na všechnu tu parádu, která nás tady čeká. Obrovské plochy k parkování, které jsou pravidelně hojně obsazené a to nejen osobními auty, ale také všemi možnými dodávkami a karavany od návštěvníků, kterým je zde jeden den málo. Stání přes noc je zde zpoplatněno ve velmi příjemné míře.

V blízkém okolí pak najdeme vše potřebné co bajker žádá a je potřeba. Zdejší obchůdek, servis, myčku na kola, půjčovna kol, občerstvení, ale také sociální zázemí, včetně výlevky pro karavany. Hned nad restaurací se rozléhá zdejší skill centrum, které jsme hned využili k pořádnému protažení a zopakování si základních dovedností na kole. Skill centrum je opravdu rozmanité a povedené a dá se zde v klidu strávit i půlden. Kousek dál potom leží pokladna a super rychlá lanovka, která vás bezpečně dostane na kopec, kde také začínají všechny traily.

Nejježděnějším trailem a takovou páteří bikeparku je Flow trail, který je perfektně namotaný a určen opravdu pro každého. Náročnější a techničtější trasy jsou potom Enduro jedna a dva, které vedou primárně po hrabance v lesích a schválně jsou tyto traily již méně vyžehlené tak aby měl jezdec pocit opravdové enduro jízdy. Trail Mallet je přesný opak. Velmi dobře opečovávaný, plný dřevěných překážek a dropů. Dalo by se klidně říct že tento trail je zhmotněním bajkové zábavy. Další trail, zase o něco náročnější, je Evil Eye jedna a dva. Jednička je plná kamenů a dřevěných odpalů opět do kamenů. Sklon trailů si již žádá stoprocentní koncentraci jezdce a rozhodně ho nesjedete zadarmo. Dvojka je těžší variantou jedničky a můžete si být jistí, že tady se vám svěrač sevře tak, že ani Vladko z Vyvolených by něměl šanci. Poslední trasa je DH, myslím že tady není co psát, ale je potřeba to zkusit.

Dva dny v Gessikopfu jsme si užili na sto procent. Nejmenší i nejzkušenější si tady našli svoje a bez ztráty kytičky jsme se vždy dostali dolů. Velkou chválu bych potom chtěl namířit přímo na zdejší trailbuldery, kteří se za každou cenu nesnaží vyžehlit každou lajnu k dokonalosti a nebojí se ty klopenky pořádně osolit kamením. Myslím, že se tady spousta českých areálu má co učit.

2021

Každý rok se snažíme rozšířit náš seznam bikeparků, které jsme osobně navštívili. Už delší dobu je nám naše republika malá a tak čím dál častěji vyrážíme za hranice. Vůbec poprvé jsem vyrazili k našim německým přátelům abychom zmapovali první německý bikepark v našem seznamu. Letos to konečně klaplo a my jsme si mohli naplno užít bikepark Geisskopf v celé jeho kráse. Počasí nám více než přálo, modrá obloha nás neopustila po celý víkend. Areál je kousek za hranicemi. Od hraničního přejezdu v Železné rudě je to necelá hodina autem. Nenápadná cestička v nádherné přírodě vás dovede až k odbočce na zdejší parkoviště. Parkoviště a míst pro karavany, dodávky a všemožné stany je tady opravdu dost, na každého se dostane. Kousek nad parkovištěm si lze koupit permici do bikeparku, najdete tady také vybavený obchod a plně funkční servis kol. K tomu samozřejmě restaurace s klasickým bratwurstem. Hned nad restaurací je prostorné a skvěle vymyšlené skill centrum, které přesně plní svojí úlohu. V ideálním případě rodiče sedí dole na pivku a děti lítají právě ve zmiňovaném skill centru.

Ze začátku jsme se trochu zalekli relativně dlouhé řady, která se vlastně rozvětvovala do dvou. Ovšem velice brzy jsme pochopili, že zdejší lanovka má opravdu vysokou rychlost a odbavování bajkerů po třech, tady skvěle funguje. Takže byť řady byli dvě a táhli se v podstatě až k parkovišti, čekačka nebyla nikdy delší než pár minut, takže super. Na laně se jezdilo po třech se super stojany na kolo na každé sedačce. Rychlost lanovky byla také dost nezvyklá. Myslím, že oproti některým českým lanovkám, měla tato, rychlost světla. Ze spodní stanice na horní to netrvalo ani tři minuty.

Tratí je tady opravdu dost, jsou dobře odstupňované a tak si tady každý vybere. Nejjednodušší flow trail, který je tu možná nejvíce ježděný, stojí za sjetí. Klopenky jsou opravdu vysoké a celý trail je prostě jedna velká zábava. Technicky náročnější freeride, se spoustou lavic, lávek, ale hlavně kořenů a kamenní. Dále si tady můžete vyzkoušet dvě enduro trasy, které už z podstaty svého názvu říkají jaký budou mít nejspíš profil. Pokud se po nich vydáte, opravdu budete mít pocit nějaké závodní erzety. Pokud si chcete udělat větší představu o trailech stačí si pustit naše videa níže. Ty nejnáročnější trasy plné lávek, wallridů, obrovských kamenů a rockgardenů se zde jmenují Evil Eye jedna a dva. Jednička je zábavná a pokud nejedete po dřevu, nebo kamenní tak jste ve vzduchu. Dvojka je určena už jen pro opravdové experty. Prohlédnout si jí můžete z lanovky před výstupem po levé straně. Pokud by ani toto nestačilo tak to rovnou napalte na zdejší DH, to vám bude stačit určitě.

Areál nás jednoznačně přesvědčil, že zde nejsme naposledy a s naprosto klidným svědomím můžeme toto místo doporučit v podstatě všem koho baví příroda, kolo a má rád kopec zábavy.

Video

  • Geiskopf MTB Zone Bikepark 2023Geiskopf MTB Zone Bikepark 2023
  • Flow Country Trail Geiskopf 2023 8yr BanditoFlow Country Trail Geiskopf 2023 8yr Bandito
  • Mallet Trail Geiskopf 2023 8yr banditoMallet Trail Geiskopf 2023 8yr bandito
  • Evil Eye 1 Geiskopf 2023 8yr banditoEvil Eye 1 Geiskopf 2023 8yr bandito
  • Enduro 1 Geiskopf 2023 8yr banditoEnduro 1 Geiskopf 2023 8yr bandito
  • Mallet Trail Geiskopf 2023 JendaMallet Trail Geiskopf 2023 Jenda
  • Transformers Geiskopf 2023 JendaTransformers Geiskopf 2023 Jenda
  • Enduro 2 Geiskopf 2023 JendaEnduro 2 Geiskopf 2023 Jenda
  • Jump Line Geiskopf 2023 JendaJump Line Geiskopf 2023 Jenda
  • Evil Eye 1 Geiskopf 2023 JendaEvil Eye 1 Geiskopf 2023 Jenda
  • Bikepark Geisskopf 2021Bikepark Geisskopf 2021
  • Bikepark Geisskopf Flow Country Trail 2021Bikepark Geisskopf Flow Country Trail 2021
  • Bikepark Geisskopf Freeride 2021Bikepark Geisskopf Freeride 2021
  • Bikepark Geisskopf Enduro 2 2021Bikepark Geisskopf Enduro 2 2021
  • Bikepark Geisskopf Evil Eye 1 2021Bikepark Geisskopf Evil Eye 1 2021
  • Bikepark Geisskopf Enduro 1 2021Bikepark Geisskopf Enduro 1 2021

Vaše komentáře

Přidat komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Otevírací doba

MTB ZONE Bikepark Geisskopf je v provozu v sezóně od středy do neděle, o státních svátcích a o prázdninách.

Výtah: 9:00 - 16:45 hod., poslední výstup 16:30 hod.
Kancelář, půjčovna kol a dílna: 9:00 - 17:00 hod.

Půjčovna kol

KVALITNÍ ZNAČKOVÁ KOLA K ZAPŮJČENÍ NEBO VYZKOUŠENÍ

Ještě nemáte vlastní kolo nebo chcete otestovat nové MTB? V naší cyklostanici najdete vhodná kola pro každou z našich tras.

Rezervace prosím na emailgeisskopf@mtbzone-bikepark.comnebo telefonicky na čísle +49 9920 903135

Vzhledem k vysoké poptávce důrazně doporučujeme předchozí rezervaci s uvedením vaší výšky.
Půjčit si je můžete po předložení platného občanského průkazu.

Stáhněte si prohlášení o souhlasu pro nezletilé: Geisskopf prohlášení o souhlasu

Pro jízdní kola platí výrobcem udávaná maximální hmotnost jezdce 110 kg.
Všechny ceny jsou včetně čištění a dezinfekce.
Za kolo na místě je třeba zaplatit zálohu 100 eur v hotovosti.
Při předchozí rezervaci na 1 den je nutné kolo vyzvednout do 11 hodin.

*) 1/2 dne: od 9:00 – 12:45 nebo 13:00 – 16:45
**) 1 den: od 9:00 – 16:45

Kompletní ceník půjčovny ZDE

 

Ceník

Okolí parku

KEMPOVÁNÍ

NOCLEH V GEISSKOPF

Můžete kempovat přímo na Geisskopf se stanem, karavanem nebo mobilním domem. (Není nutná rezervace)

Kempování, parkování karavanů a mobilních domů, stejně jako nocování v autě, je povoleno pouze na vyhrazených hřištích. Registrační formuláře (návštěvní poplatek) Touristik Center Bischofsmais můžete vyplnit v cyklostanici MTB ZONE mezi 10. a 12. hodinou.

Rádi vám zodpovíme další dotazy ohledně kempováníinfo@geisskopf.de

POPLATKY / NOC:

Poplatky za parkování (platba u automatů nebo přes aplikaci)
za vozidlo: 10,00 €

Pobytová taxa (platíte v prodejně kol)
Dospělí: 1,00 €
Děti: 0,50 €

K dispozici jsou toalety a sprchy. Připojení elektřiny je možné zdarma.

Chceme chránit a zachovat Přírodní park Bavorský les – a doufáme, že vy také! Prosíme Vás proto, abyste věnovali pozornost likvidaci odpadu, moc děkujeme!

 

PRODEJNA KOL A DÍLNA

JSME TU PRO VÁS!

Naše cyklostanice je první adresou v MTB ZONE Bikepark Geisskopf. Najdete zde půjčovnu kvalitních značkových kol a ochranných pomůcek, prodejnu a dílnu.

Pokud praskla hadice, praskl řetěz nebo je třeba znovu seřídit brzdy, jste na správném místě. Máme nejdůležitější náhradní díly a provádíme běžné opravy.

Máme také mnoho důležitých a užitečných produktů na prodej. Například helmy, chrániče, brýle a mnoho dalšího. Tým bikeparku vám rád poradí!

Pro dotazy a rezervace nás můžete kontaktovat na +49 (0) 9920 9031-35 nebogeisskopf@mtbzone-bikepark.com.

POUKÁZKY NA KURZY, PŮJČOVNU, OBCHOD A DÍLNU

Můžete si je koupit v cyklistickém obchodě nebo si je zarezervovat pomocí formuláře.

Po rezervaci Vám zašleme fakturu. Po obdržení platby bude voucher odeslán.

Vouchery na skipasy jsou k dispozici na www.starjack.at/vouchers .